Negyven országgal (DXCC) sikerült kétoldali rádiókapcsolat a következő rádióamatőr műholdakon:

 AO-7, AO-27, AO-51, ARISSAT-1, FO-29, HO-68, ISS, SO-67, VO-52

Érdekességként, az OSCAR-7 a legöregebb még működő rádióamatőr műhold. 1974-ben lőtték fel, 1981-ben akkumulátor hiba miatt leállt. 21 év hallgatás után 2002-ben újra megszólalt! Bár egy kicsit hüppög, de működik!

Elért QTH-lokátorok:

MASAT-1 – Magyar és satellit szavakból képzett szó – első teljesen magyar építésű műhold.

A műholdról az alábbi oldalakon szinte minden megtalálható.

 http://cubesat.bme.hu/

 http://hu.wikipedia.org/wiki/Masat–1

Már fellövése előtt részt vettünk a MASAT-1 kísérletekben. Egy példányát feltették a Műszaki Egyetem épületére. Már itt tesztelhettük, megismerhettük a telemetria adatokat dekodoló szoftvert. Nagyon vártuk és szurkoltunk, mikor kerül fellövésre. Ez az idő is elérkezett, magyar idő szerint 2012. február 13-án 11 órakor. Francia Guayaná-ról lőtték fel új Vega hordozórakéta első küldetésében, több más hasonló műholddal együtt.

Izgalmas területe a rádióamatőr munkának a rádióamatőr műholdakon keresztüli forgalmazás, rádióamatőr műholdak telemetria adatainak vétele, megfigyelése. Az első rádióamatőr műhold a mindössze 63 dollárból összehozott OSCAR-1 volt, 1961-ben állt pályára. Ez nem volt több egy rádióadónál és pár elemnél, de az első magántőkéből megépült űreszköz volt. Természetesen azóta sok idő eltelt. A technológia igen sokat fejlődött, rengeteg tapasztalatból egyre okosabb műholdak készülnek. Ezen belül is talán legérdekesebb a picosat műholdak figyelése, hiszen ezek legfeljebb 1kg tömegű, 10x10x10cm méretű holdak! Egyetemek építik tudományos, oktatási céllal. Reméljük hamarosan megfigyelhetjük az első magyar műholdat a MASAT-1-et (http://cubesat.bme.hu/masat1/) is, amit a Műegyetem lelkes hallgatóiból álló csapat tervezett és épített.

Simonyi Károly második űrutazásakor több szervezett program volt. Az egyik, hogy diákok rádión keresztül tehettek fel kérdéseket. Ez gyakorlatilag úgy történt, hogy a kárpátmedence iskoláiban diákok összeírták össze kérdéseiket. Ezekből választották ki a kilenc legérdekesebbet. Iskolánkból Hallgat Ágnes és Juhász Alma 11B osztály tanulóinak kérdéseit fogadták el. Egy pálya, amíg látható az űrállomás, csak 10-12 perc. Ezért több kérdés-válaszra ennyi idő alatt nem volt lehetőség. Felvidéktől Erdélyig érkeztek diákok Budapestre, hogy a Puskás Tivadar Távközlési Technikum rádióklubjában maguk tehessék fel kérdéseiket. Iskolánkat Hallgat Ágnes képviselte.