2012. december 11. Heves Megyei Hírlap

 

2012. június 1. HEOL

Gyöngyösön, Hatvanban és Füzesabonyban pénteken ünnepelték a pedagógusokat, a megyeszékhelyen a jövő héten köszöntik majd őket.
Idén is megjutalmazták Gyöngyösön azokat a tanárokat, akik az ifjúság érdekében több éven keresztül kiemelkedő nevelő, oktató munkát végeztek, a tanulók érdeklődését, fejlesztését szem előtt tartva dolgoztak, módszereikkel követendő példát szolgáltattak. A városi pedagógusnapon a „Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa” címet Faragó László polgármester adta át Hornyák Bélánénak és Tóth Vilmosnak, a Berze Nagy János Gimnázium nyugalmazott tanárainak, valamint Szűcs Istvánnak, a Vak Bottyán János Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskola nyugalmazott műszaki oktatójának. A kitüntetések átadása után nyitották meg azt az Évfordulók tükrében – Jubiláló intézmények című kiállítást, amely a városban működő, idén kerek évfordulót ünneplő iskoláknak állít emléket a Mátra Művelődési Központban.

Hatvanban a hagyományoknak megfelelően idén is megünnepelte az önkományzat vezetése a város pedagógusait. A pénteken délután a Damjanich János Szakközépiskola és Szakiskola aulájában megtartott ünnepségen Szabó Zsolt polgármester köszöntötte a tanárokat.

Füzesabonyban Sipos Attila alpolgármester köszöntötte péntek délután a város kétszáz pedagógusát. Márkus Róbert Zsolt, az önkormányzat oktatási, kulturális és sportbizottságának elnöke pedig átadta a 25, illetve 30 éve a katedrán álló pedagógusoknak a jubileumi jutalmakat, és búcsúztatta a most nyugdíjba vonuló tanárokat. Págyorné Csanády Katalin, Füzesabony Pro Urbe díjas óvodapedagógusa, aki hosszú évekik nevelte a Pöttömke óvoda növendékeit hatvan éve diplomázott. Őt gyémántdiplomásként, Tolnai Miklósnét, a Teleki Blanka Általános Iskola egykori tanítónőjét pedig aranydiplomásként köszöntötték. Megemlékeztek a közelmúltban elhunyt tanárokról is. A Széchenyi István Általános iskola egykori tanárára, Túróczi Jánosra emlékeztek, valamint felidézték a Teleki Blanka Általános Iskola egykori ének-zene tanára, Koczka Istvánné emlékét is.

 

2012. február.   Gyöngyösi Újság

 

Iskolánk évkönyve 2012.

 
 
 

 

 

Negyvenéves a Vak Bottyán Rádióklub

 

2011. március 17. 08:40

Jubileum | Március 13-án tartotta negyvenedik, rendhagyó közgyűlését a gyöngyösi Vak Bottyán Szakközépiskola Rádióklubja.

 

A gimnázium első emeleti tantermében működött a HA6YVB hívójelű ifjúsági kollektív rádióállomás. Az alapítók között voltak Váradi Zoltán műszaki igazgatóhelyettes, Márta Ferenc, Sánta Imre, Jankovits Iván, Hammer Péter, Szűcs István tanárok. Az eredményes oktató-felkészítő munkát követően egyre több tanuló és klubtag tett sikeres rádióamatőr hatósági vizsgát. Ez volt a feltétele ugyanis az egyéni rádióadó-készülék működtetésének.

Kezdetben csak rövidhullámú szakosztály működött, majd az ultrarövid-hullámú és rádióirány-mérő szakosztályok munkájával egészült ki a klub tevékenysége. A rádióirány-mérést Lukovszki László tanár úr vezette.

Nyaranta nagy élményt jelentenek a klub életében a kitelepüléses versenyek, a sátorozás és a gyalogtúrák. Az iskolától kapott támogatás hozzájárult a rádióklub eredményes munkájához. Foglalkozásaikat szerdai tanítási napokon tartják, a tanulóknak rádióamatőr-vizsga felkészítést is végeznek.

A hagyományos rádióforgalmi munkát egészíti ki a tavaly vásárolt elevációs antennaforgató, ami megalapozta a rádióamatőr műholdakkal való forgalmazást. Eddig 35 országgal létesítettek rádiókapcsolatot műholdak segítségével. A klub regisztráltatta magát az első magyar műhold (MASAT) megfigyelésére, telemetria vételére.

A klub a legidősebb tagját 2009-ben köszöntötte 95. születésnapján. Beda Imre ekkor megkapta a Magyar Rádióamatőr Szövetség életműdíját. Sajnos ő az elmúlt évben örökre letette mikrofonját. Családja ezt a díjat felajánlotta a klubnak azzal a kéréssel, hogy legyen vándordíj, amit az kap meg, aki a kollektíváért az adott évben a legtöbbet tette vagy kimagasló versenyeredményt ért el. A díjat idén Szűcs István klubvezető kapta meg.

 

Rádiótechnika, 2009. július.

 

 

2009. május 22. Heves Megyei Hírlap

 

2009. április 9. Heves Megyei Hírlap

 

1998. július 11. Heves Megyei Nap

 

Iskolánk évkönyve 1995.

 

1992/9. Rádiótechnika

Egykor a Varsói szerződés tagállamai használták, most a gyöngyösi rádióamatőrökhöz került …
A nemrég megrendezett Polgári Védelmi Világnap keretében Egerben, a helyi Rádió Klub és a Polgári Védelem Heves megyei Parancsnoksága Országos Rádió Amatőr Versenyt hívott életre az „éter hullámain” 35 állomás részvételével. A legjobbaknak a gyöngyösi „Vak Bottyán János” Rádió Klubja amatőrei bizonyultak, ők nyerték el a fődíjat – az egykor a Varsói Szerződés tagállamaiban rendszeresített nagyteljesítményű, R-604 típusú rövidhullámú adóberendezést, amely eredetileg műsorszórásra is alkalmas – a Polgári védelem ajándékaként.

Szabó Sándor

 

1988. Gyöngyösi Hírek

 

1982. március 5. Népújság