Augusztus első hétvégén szoktuk tartani kibővített "klubgyűlésünket". Klubtagok, családtagok, szimpatizánsok összejövünk egy kis kirándulásra, egy ebédre, beszélgetésre. Szerencsésen az időpont egybeesik a mátraszentimrei falunappal. A tábor ebéd felelőse idén HA6HV Vili volt.

Egy kis technikai bemutató, hogyan lesz a DVB-T USB dongle-ből rádió. RTL2832U chip és  R820T tunerrel felépített stick 24-1700MHz tartományban működik. Így olyan frekvenciák figyelése is lehetségessé vált, ami eddigi rádiókból hiányzott. Az alkalmazott softver UBUNTU 13.04 alatt a TV-hez a Kaffeine, a rádióhoz pedig a gqrx program volt.

Ezután a bátrabbak elindultak a falun keresztül egy rövid túrára Fallóskút - Bagolyírtás útvonalon. A kellemes túra után a kész ebédre érkeztünk. Néhányan, akik a nagy meleg miatt nem vállalták a túrát, segédkeztek Vilinek, az ebédfelelősnek. Saját receptje alapján készült gulyással kápráztatta el a jelenlévőket.

Ebéd után - ami mindnyájunknak igen jól esett - HA6QR, Gyula elővette új saját építésű rádióját, ami méltán kapta az első díjat a BURABU konstruktőr versenyen.